سرتیپ دوم احمد نگهبان جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفت: چند روز قبل زن جوانی با مراجعه به ماموران کلانتری احمدآباد مشهد راز تبهکار نامرئی پیامرسانهای خارجی را فاش کرد.
به گزارش خراسان، او به نیروهای انتظامی گفت: من در زمینه تولید لباس فعالیت دارم و برای فروش کالاهایم صفحهای در یکی از پیامرسانهای خارجی راهاندازی کرده بودم. در این میان روزی دختری جوان با من تماس گرفت و با بیان اینکه صفحه او بیش از ۲ میلیون مخاطب دارد به من پیشنهاد تبلیغ لباسهای تولیدیم را داد. من هم که با این حجم مخاطب خیلی خوشحال شده بودم، در چند مرحله حدود ۸۰ میلیون تومان برای تبلیغ کالا به حساب بانکی او واریز کردم، در حالی که فقط صدایش را میشنیدم و تصویرش را دیده بودم.
وی افزود: شاکی این پرونده در ادامه به افسران تحقیق کلانتری گفت: خیلی زود با آن دختر جوان دوست شدم به طوری که مشکلات و گرفتاریهای خانوادگی و همچنین روابط پرفراز و نشیب با همسرم را برایش بازگو کردم. این در حالی بود که او با چربزبانی و حیلهگری تصاویری از من را برای تبلیغ لباسهای زنانه گرفته بود تا به عنوان مدل از من استفاده کند. ولی یک روز ناگهان ورق برگشت و آن دختر جوان هویت واقعی خود را برای اخاذی از من فاش کرد. او که یک پسر ۲۸ ساله بود و برای اینکه تصاویرم را در فضای مجازی منتشر نکند از من حدود ۶۰ میلیون تومان اخاذی کرد. زمانی که به نیت شیطانی او پی بردم و فهمیدم قصد دارد با من روابط نامتعارف برقرار کند دیگر نتوانستم تحمل کنم و به پلیس پناه آوردم.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تبحر و مهارت خاص تبهکار نامرئی در بهرهگیری از فضاهای مجازی اضافه کرد: با اعلام این شکایت بلافاصله تحقیقات گستردهای در این باره آغاز و مشخص شد که فرد ناشناس با پنهان کردن هویت خود در فضای مجازی از ظرفیتهای تغییر صدا نیز بهره میبرد. بنابراین بررسیهای علمی و تخصصی پلیس وارد مرحله جدیدی شد چراکه این ماجرا از اهمیت ویژهای برخوردار بود.
فرمانده حافظان امنیت تصریح کرد: طولی نکشید که افسران تجسس و اطلاعات موفق شدند هویت واقعی این تبهکار را شناسایی کنند و با استفاده از سامانهها و تجهیزات نوین پلیسی موقعیت و مکان اختفای وی را در مشهد زیر ذرهبین ببرند.
سردار نگهبان ادامه داد: ماموران انتظامی با کسب مجوزهای قضایی و در یک عملیات ضربتی این متهم ۲۸ ساله را دستگیر کردند و به مقر انتظامی انتقال دادند، اما او در مراحل اولیه بازجویی مدعی شد که پلیس او را به اشتباه دستگیر کرده است.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی تاکید کرد: اما در ادامه تحقیقات، وقتی این جوان با مستندات دقیق و علمی روبهرو شد، به ناچار جرم خود را در حالی پذیرفت که مشخص شد وی از سوی پلیس ۷ استان کشور به همین جرم تحت تعقیب بود.
سرتیپ دوم نگهبان خاطرنشان کرد: بررسی های پلیس نشان داد وی از ۲۲۰ شهروند در فضای مجازی با همین شگرد کلاهبرداری کرده است. او با ایجاد صفحات جعلی یا اجاره صفحات پرمخاطب از پیامرسانهای خارجی طعمههای خود را فریب میداد و بسیاری از مبالغ کلاهبرداری را نیز در سایتهای شرطبندی از دست داده بود.
این مقام انتظامی با تاکید بر اینکه بررسیهای بیشتر درباره دیگر جرایم این تبهکار ادامه دارد، به شهروندان توصیه کرد: هیچ گاه به هویت افراد در فضاهای مجازی، به ویژه پیامرسانهای خارجی اعتماد نکنید و ادعاهای آنان را در فضای حقیقی و با اسناد و مدارک معتبر بررسی کنید.
سردار نگهبان تصریح کرد: به هیچ وجه تصاویر شخصی و خانوادگی خود را برای افراد ناشناس ارسال نکنید و از نگهداری این تصاویر در تلفن همراه خود خودداری کنید و چنانچه بر اثر سهلانگاری یا غفلت طعمه شیادان فضای مجازی شدید، بلافاصله با پلیس تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید